Beperelik az Erste Bankot a móri rablótámadás miatt. Két áldozat családja szerint a pénzintézet nem tett meg mindent az ügyfelek biztonságáért.

A móri fegyveres bankrablás két áldozatának hozzátartozói keresetet nyújtanak be az Erste Bank ellen – mondta Magyar György ügyvéd. A hozzátartozók szerint ugyanis a pénzintézet nem tett meg mindent az ott dolgozók és az ügyfelek biztonsága érdekében. Az ügyvéd elmondta, hogy az egyik áldozat, a móri bankfiók negyvenhárom éves vezetőhelyettesének családja a Székesfehérvári Munkaügyi Bíróságon indít munkaügyi pert, a kedden postázott keresetben mint munkáltatótól kérnek kártérítést a banktól.

A másik áldozat, egy harmincnégy éves biztosítási ügynök ügyében a már elkészült keresetet még ezen a héten benyújtják a Fővárosi Bíróságon. A fiatalember a bankrabláskor szintén áldozatul esett házaspár hitelügyének lebonyolításához szükséges biztosítási szerződés megkötése végett tartózkodott a fegyveres támadás időpontjában a bankfiókban. Az Erste Bank móri fiókját május 9-én érte fegyveres támadás, amelynek következtében hatan a helyszínen, ketten pedig kórházban haltak meg. A rablók mintegy 7,5 millió forintot zsákmányoltak.