Főügyészségi vizsgálatot kért az MTV Rt. felügyelőbizottsága Ragáts Imre ügyvezető alelnök jogkörének kiterjesztése miatt. A testület szerint Ragáts Imre megbízatása hamarosan lejár, ennek ellenére olyan gazdasági lépéseket tesz, ami nem előnyös az MTV Rt. számára.

A Magyar Televízió Rt. felügyelőbizottsága a Fővárosi Főügyészséghez fordult Ragáts Imre jelenlegi ügyvezető alelnök teljes elnöki jogkörrel felruházásának törvényességi vizsgálatáért. Wighardt Mara, a felügyelőbizottság elnöke elmondta: erre a lépésre talán nem is került volna sor, ha a kuratórium rendkívüli ülése összeül. “Úgy találtuk, hogy Ragáts Imre erőteljesebb gazdálkodási lépéseket szándékozik megtenni annál, mint ami előnyös lenne, annak fényében, hogy szeptember végére új elnököt kell választani” – jelentette ki a bizottság elnöke.

Wighardt Mara hangsúlyozta: nem feljelentést tettek a főügyészségnél, hanem állásfoglalást kértek több kérdésükre. A független felügyelőbizottság július 31-i lépéséről – mint a testület elnöke kitért rá – sem Ragáts Imrét, sem a televízió elnökségét nem értesítették. Az ügy fontosságára való tekintettel a testület sürgős választ kért a főügyészségtől.