A korábbi vezetőséget érintő valótlan állításai miatt pert indít Mizsei Zsuzsanna, a Milenáris Kht. vezetője ellen Berczek Mária, a társaság korábbi vezetője. A cégnél jelentős visszaéléseket talált a gazdálkodást vizsgáló Perfekt Audit. A könyvvizsgáló céget – melynek korábbi tulajdonosa Medgyessy Péter tanácsadója volt – Mizsei közbeszerzési pályázat nélkül bízta meg.

Beperli Mizsei Zsuzsannát, a Millenáris Programiroda Kht. vezetőjét a korábbi vezetőséget érintő valótlan állításai miatt Berkecz Mária, a Kht. volt vezetője – értesült a Magyar Nemzet. Berkecz kifogásolta, hogy Mizsei a még folyamatban lévő vizsgálatok alatt “feudális jellegű cégösszefonódásokról”, valamint “dzsentritípusú költekezésekről” beszélt. Berczek szerint személyét lejárató támadás zajlik. “A gazdálkodás minden területén mesterségesen kialakított káosz uralkodott, és a vizsgálat azt is megmutatta, hogy a szálakat néhány cég mozgatta” – mondta Mizsei múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy ez azt eredményezte, hogy a cég 1,5 milliárdos kormányzati hitelt vett fel 2002-ben, mert az idei keretet már tavaly felélték.

A Kht. gazdálkodásának felülvizsgálatára Mizsei azt a Perfekt Audit könyvvizsgáló céget bízta meg, melynek korábbi tulajdonosa Gyurcsány Ferenc volt – írta a Magyar Hírlap. Gyurcsány felesége, Dobrev Klára Medgyessy Péter kabinetfőnöke volt a választási kampány során, maga Gyurcsány is tanácsadóként segítette a jelenlegi miniszterelnök kampányát. Értesüléseink szerint a Perfekt Auditot Gyurcsány a választási siker után, még májusban eladta a Láng Holdingnak. Ennek oka lehetett, hogy számított a kormányzati megrendelésekre, és kerülni akarta az összefonódás látszatát. A munka elvégzése sürgős volt, és jóval alatta maradt a közbeszerzés-köteles értéknek – indokolta a cég pályázat nélküli kiválasztását a Magyar Hírlapnak Mizsei. Mint mondta, nem kezeli pártcégként a Perfekt Auditot, melynek vizsgálata azonos eredményre jutott a vagyonvesztést illetően, mint az előző vezetés által felkért Inter Auditor Kft.

A budai Millenáris Parkot üzemeltető Millenáris Programiroda Kulturális Kht. korábbi vezetője a saját maga által kiválasztott és azzal szerződést kötött könyvvizsgáló cég ellen tesz feljelentést – reagált délutáni közleményében a Millenáris Kht. – Nem fogadom el azt, hogy a könyvvizsgálói szakmában párthoz kötődő cégekről beszéljünk a szakmai tevékenység tekintetében. A számok pártsemlegesek – nyilatkozott Mizsei Zsuzsa kedden az MTI-nek. Elmondta, hogy a csaknem egymilliárd forintos negatív tőkét a könyvvizsgáló cég mutatta ki.