Ma állítják bíróság elé azt a fiatalembert, aki az elmúlt hónapokban többször is megmászta a Szabadság híd pilléreit, s kedden a Hősök terei emlékműre kapaszkodott fel. A tűzoltóság megunva T. Sándor öncélú mutatványait, a legutóbbi kiszállás 843 ezer forintos költségeit jogi úton kívánja perelni a férfitól – írja a Magyar Hírlap.

T. Sándor legutóbb kedden délután a Hősök terei emlékműre felkapaszkodva hívta fel magára a figyelmet. A macskaügyességű tetőfedő az elmúlt hónapokban háromszor mászta meg a Szabadság híd pilléreit, egy alkalommal pedig a Lánchídról hozták le. Állítása szerint nem tartozik az öngyilkosjelöltek közé, esze ágában sincs ugrani. Pusztán ezekkel az akciókkal kívánja felhívni a figyelmet problémáira. A tűzoltók minden esetben a kiérkező mentőknek adták át, csakúgy, mint az öngyilkosokat szokták. Augusztus 20-án az adott alapot a rendőri intézkedésre, hogy a férfi megzavarta a MIÉP politikai nagygyűlését. Így a rendőrök vitték el és helyezték őrizetbe a mai bírósági tárgyalásig.

A “hídmászó” öngyilkosjelöltek mentése átlagosan 93 percet vesz igénybe. Egy-egy kiszálláshoz 30-40 tűzoltót vezényelnek, a mentés költségei százezrekben mérhetők. Mérlegelési lehetőségük nincs, akkor is menniük kell, ha tudják, hogy éppen T. Sándor kuporog a híd tetején. Az ünnepi mentés azonban ezúttal sokba kerülhet a szakavatott hídmászónak. A szóvivőtől megtudtuk, hogy korábban példa nélküli lépésre készül a tűzoltóság: a 20-ai kiszállás 843 ezer forintos költségét ugyanis bírói úton próbálják perelni T. Sándortól.