Belépője volt a móri rablógyilkosság egyik gyanúsítottjának, Kaiser Edének a Teve utcai rendőrségi székházba – írja a Blikk. Többször is használta valaki a belépőt, amihez szakértők szerint apja révén (aki egykor rendőr volt) juthatott a feltételezett elkövető.

Bármikor korlátozás nélkül beléphetett a Teve utcai rendőrségi székházba Kaiser Ede, a móri rablógyilkosság egyik gyanúsítottja, mivel érvényes belépője volt. A számítógép adatai szerint többször is használták a belépőt. Arról nincs adat, hogy kihez és miért mehetett a rendőrségre Kaiser, vagy valaki más a belépővel. A Blikk úgy tudja, hogy a belső elhárítás is nyomoz az ügyben.

A két gyanúsítottat az autólopásokra szakosodott Gepárd csoport már 2000-ben elkapta. Autójukban Scorpio géppisztolyokat találtak a nyomozók. A két férfit akkor nem helyezte előzetesbe a bíróság, de eljárás indult ellenük fegyverrel való visszaélés miatt. Kaiser Ede lakásán ekkor találták meg a nevére kiállított belépőt, amely a Teve utcai rendőrségi székházba engedett belépést. Szakértők szerint úgy juthatott Kaiser a belépőhöz, hogy apja egykor rendőr volt.

A Blikknek megerősítették azt a hírt, hogy a móri nyomozáskor elkapták a vecsési számlagyár egyik fő bonyolítóját, akinek nyomára a könyvszakértők bukkantak. A szakemberek állítólag találtak még valakit, aki összefüggésbe hozható a rablógyilkossággal, de személyéről egyelőre nem nyilatkoznak.