Az őszi önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat tartalmazó internetes oldalt hozott létre a Fővárosi Választási Iroda.

Tiba Zsolt, a választási iroda vezetőjének vasárnapi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Fővárosi Választási Iroda az idei helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választása során kiemelten fontosnak tartja a választópolgárok, a jelöltek és jelölő szervezetek gyors és pontos tájékoztatását. – Ennek érdekében a Fővárosi Választási Iroda a http://www.budapest.hu internet oldalon már jelenleg is, továbbá, ennél kisebb terjedelemben, szeptember 1-jétől az m1 és m2 televíziós csatornákon olvasható teletext 251. oldalán folyamatosan frissülő hírekkel és adatokkal áll az érdeklődők rendelkezésére – tartalmazza a közlemény.

Az internetes oldalon már olvasható a választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról szóló tájékoztató, így a jelenlegi ajánlási időszakban megtalálható a főpolgármesteri, a polgármesteri és a képviselői jelöléshez szükséges ajánlások száma. A “Gyakori kérdések” rovatban a tapasztalatok szerint legtöbbször feltett kérdésekre igyekszünk választ adni. Az oldalon – a személyes adatok védelmével – olvashatóvá teszik a Fővárosi Választási Bizottság valamennyi, az önkormányzati választással kapcsolatos határozatát, illetve a testületekbe delegált tagok névsorát. Ismertetik a szavazatszámláló bizottságok feladatait és tájékoztatást adnak a kerületekben működő bizottságok számáról, a kerületekben működő helyi választási irodák elérhetőségéről.