A rendőrség Telefontanú vonalán jelentkezett augusztus 26-án az a férfi, aki 2002. február 6-án Szolnokon meggyilkolt egy fegyverneki prostituáltat – mondta el Bácskai Tünde, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A sajtóreferens szerint a férfi az ORFK Telefontanú vonalán először azt közölte, hogy tudja, ki követte el a gyilkosságot, később újra hívta a számot, és akkor már azt mondta, ő volt a gyilkos. A második híváskor jelezte, hogy a bűncselekmény részleteit leírta, és egy újságnak kívánja elküldeni. A rendőrök igyekeztek rávenni, hogy jelentkezzen a rendőrségen, s a férfi nem sokkal később meg is jelent a Szolnoki Rendőrkapitányságon.

A férfi a megyei rendőr-főkapitányságon tett vallomása alapján kétségkívül megállapítható, hogy a bűncselekményt ő és a barátnője követte el. Elmondták: pénzszűkében voltak, és a legegyszerűbb pénzszerzési módszernek azt tartották, ha egy prostituált megölése révén tesznek szert egy bizonyos összegre. A későbbi sértett telefonszámát egy hirdetési újságban olvasták, telefonon időpontot egyeztettek vele, majd február 6-án megjelentek a prostituált bérelt lakásában. A férfi megfojtotta áldozatát, majd barátnőjével együtt átkutatta a lakást, és az ott talált készpénzt magukkal vitték.