Veres István – aki ellen csődbűntett alapos gyanúja miatt folytatott nyomozást a BRFK most vádemelési javaslattal zárta le – újabb értékes állami tulajdonba fektet jelentős magántőkét. A Citadella-terasz bérlője jelenleg az egykor földszintes Kádár-villa bővítésébe kezdett.

Csődbűntett alapos gyanúja miatt vádemelési javaslattal adta át Veres István ügyét augusztus 6-án a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Fővárosi Főügyészségnek – tudta meg a Magyar Hírlap. A most lezárult eljárás 1999-ben indult az egyébként Citadella-terasz építése kapcsán elhíresült vállalkozó ellen. Veres legújabb vállalkozása, hogy a Kádár-villa nagyarányú átépítésébe kezdett. A villát Veres István válófélben lévő felesége, Geszler Dorottya bérli, a Citadellához hasonlóan ugyancsak a Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól.

Geszler Dorottya, televíziós műsorvezető a Magyar Hírlapnak elmondta: 1998 óta a Kádár-villa bérlője, és onnan ezév elején történt távozása után kezdte meg férje az épület bővítését. Az átalakítás részleteit nem ismeri. A KVI feljelentése alapján a Citadella 4U ellen is nyomozás folyik természetkárosítás és rongálás bűntettének alapos gyanúja miatt. A KVI augusztus elején felmondta az 1999-ben határozatlan időre kötött bérleti szerződést a Citadella 4U vagyonkezelő Kft.-vel.