Egymillió forint értékű marihuánát és annak ellenértékét foglalta le csütörtökön a Baranya megyei rendőrség. Pécsett találkozott a Budapestről érkezett futár és egy pécsi drogterjesztő csütörtök hajnalban.

A fővárosból érkező kereskedő egy kilogramm 2,5 millió forint értékű, jó minőségű marihuánát adott át egy millió forintért. Ezzel a mennyiséggel körülbelül 1000 fogyasztót láthattak volna el.

A rendőrség lakossági bejelentés alapján készült fel az elfogásukra. A pécsi, 27 éves, büntetett előéletű drogkereskedőt a siklósi úton tartóztatták fel, egy 32 éves budapesti lakost, a futárt Bonyhád közelében fogták el a rendőrök, és foglalták le a kocsijában lévő 1 millió forintot. A bűnügy kapcsán került a nyomozók látóterébe egy másik, szintén büntetett előéletű pécsi lakos is, akinek lakásán a házkutatás során marihuánát találtak. Õt is őrizetbe vették, míg drogfogyasztással alaposan gyanúsítható élettársa szabadlábon védekezik.

Sárközi Ferenc megyei rendőrfőkapitány szerint a marihuána kiváló minősége külföldi eredetre utal, és azt is tudják, hogy más magyar megye volt a célállomás, onnan került a drog Baranyába.