Félórás műsorfelfüggesztéssel sújtotta a Magyar Televíziót a tavaszi választási kampány alatt sugárzott, politikailag kiegyensúlyozatlannak és nem tárgyilagosnak ítélt műsorok miatt az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) – erősítette meg Ladvánszky György a Népszabadság értesülését szerdán az MTI-nek.

A testület MSZP által delegált tagja elmondta: májusban kezdeményezte a Fidesz Testnevelési Egyetemen, illetve a Kossuth téren tartott rendezvényéről sugárzott adás, valamint a kampánycsendet megelőző teljes nap műsorának vizsgálatát. Szavai szerint a testület – az ORTT irodájának javaslatával egybehangzóan – csak az utóbbi két adást illetően állapított meg jogszabálysértést. Ladvánszky György közölte, hogy az MTV a kampány során gyakran nem jelölte a közérdekű közleményeket, miközben ebbe a kategóriába sorolva sugárzott politikai hirdetést is.

Mint megjegyezte, “az ORTT gyakorlata szerint a legnagyobb médiatörvény-sértő” MTV az említett időszakban engedte, hogy – a jogszabály rendelkezéseivel ellentétesen – politikai műsorok támogatóiként gazdasági társaságok szerepeljenek. Tájékoztatása szerint a Magyar Televíziónak, amennyiben az intézmény vezetése nem fellebbez, a határozat kézhezvételétől számított két napon belül kell végrehajtania a műsorfelfüggesztést.