A házbizottság elfogadta a parlament őszi ülésszakának munkarendjét. E szerint minden héten ülésezik az Országgyűlés, hetente lesznek interpellációk is. Az ügynöktörvény vitája már jövő héten megkezdődik.

A házbizottság ülésén elfogadták az Országgyűlés őszi ülésszakának munkarendjét. A testület döntése értelmében minden héten két alkalommal ülésezik az Országgyűlés jövő héttől, interpellációkra is hetente kerülhet sor. A házelnök szerint csak arról volt vita a kormánypártok és az ellenzék között, hogy az önkormányzati választások előtt egy- vagy kéthetes szünetet tartson a parlament. A kormányoldal a kéthetes, az ellenzék az egyhetes szünetet támogatná. Mivel erről nem tudtak megegyezni, a jövő heti plenáris ülésen dönthetnek a képviselők a szünet hosszáról.

Szili Katalin házelnök a testület csütörtöki ülését követően elmondta: döntés született arról is, hogy az ügynöktörvény vitáját már jövő héten megkezdik. A köztársasági elnök Sándor-palotába költözéséről szóló törvényjavaslatot azonban a kormánypártok visszavonták, így leghamarabb csak két hét múlva tárgyalhatják a tervezetet.