Hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt tesz feljelentést a közeljövőben a Millenáris Kht. – tudta meg a Magyar Hírlap. Két “enyhébb” gyanúval is büntetőeljárást indítanak, ám várhatóan azok kapcsolódnak az előbbihez.

A végleges leltár elkészítése és a könyvvizsgálói jelentés is a finisénél tart – azok tartalmáról valószínűleg szeptember második felében tájékoztatja a Millenáris Kht. a nyilvánosságot. Ezzel párhuzamosan pedig hűtlen kezelés és két más bűncselekmény alapos gyanújával tesznek várhatóan feljelentést az illetékesek. Az Orbán-kormány idején létrehozott, botrányos gazdasági működéséről elhíresült Millenáris Kht.-ban jogászok vizsgálták át a korábbi szerződéseket.

A Magyar Hírlap úgy tudja, olyan megállapításra jutottak, hogy gyakorlatilag hasonló szövegű szerződések köttettek az előző ciklus idején a gazdasági társaságok és a magáncégek között. Közös vonásuk az, hogy a teljesítések nehezen ellenőrizhetők, amit a keretszerződések és az eseti szerződések megfogalmazása tett lehetővé – vélik. Mai napig nem jelentkezett Wermer András azokért a tárgyakért, amelyek a Millenáris Stúdió egyik helyiségében találhatók – értesült a lap. A helyiségben Wermer egyik érdekeltsége, a Well Done holmijai találhatók, azonban azokért a közhasznú társaság új vezetésének megkeresésére sem jöttek el.