Kiss Elemér, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter a mai nappal felmentette az In-Forrás Kht. ügyvezetőjét és felügyelőbizottságának tagjait. Az előző ciklusban alapított In-Forrás Kht. ellen korábban már feljelentést tett Keller László, a közpénzek ellenőrzéséért felelős politikai államtitkár.

Kiss Elemér, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter a mai nappal visszahívta Kornya Lászlót, az In-Forrás XXI. Közhasznú Társaság ügyvezetőjét, valamint a kht. felügyelőbizottságának tagjait: Nagy Gábort, András Lászlót és Fekete Gábort. Kiss Elemér a mai napon kinevezte a kht. ügyvezetőjévé Tarjáni Istvánt, a kht. felügyelőbizottsága tagjává Szittner Károlyt, a Miniszterelnöki Hivatal Kormányzati Informatikai és Társadalmi Kapcsolatok Hivatala törzskari főnökét, Petőfi Lászlót, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium főosztályvezetőjét és Havai Jánost.

Keller László, a Miniszterelnöki Hivatal közpénzek ellenőrzéséért felelős politikai államtitkára szeptember első napjaiban büntetőfeljelentést tett az In-Forrás Kht. ellen. A rendőrség megindította a nyomozást, sőt már dokumentumokat is lefoglalt a cégtől. Két olyan szerződést is találtak, melyben néhány oldalas tanulmány elkészítéséért egyenként 10 millió forintot kapott a cég.

Az In-Forrást 2001 júliusában alapította a Miniszterelnöki Hivatal 500 milliós alaptőkével. Ezt az összeget el is használták, később 600 milliós alaptőke-emelésre került sor – mondta Keller László. A politikai államtitkár sajtótájékoztatóján váratlanul megjelent Nagy Gábor, az In-Forrás Kht. mai nappal visszahívott felügyelőbizottsági elnöke is, aki visszautasította Keller László állításait. A kht.-t rendszeresen ellenőrizték könyvvizsgálók és a felügyelőbizottság is, és nem merültek fel problémák – mondta Nagy Gábor, aki hozzátette: ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek hamis vád miatt.