A perbeszédekkel folytatódik a 2000 nyarán az oktogonnál lövöldöző Bódi Zsolt pere. A két halálos áldozatot követelő lövöldözéssel vádolt férfi korábban már beismerte és megbánta tettét.

A Fővárosi Bíróságon ma a perbeszédekkel folytatódik a két halálos áldozatot és két életveszélyes sebesülést okozó lövöldözéssel vádolt Bódi Zsolt pere. A férfi – aki korábban már beismerte bűnösségét és megbánta tettét – 2000 nyarán egy oktogoni gyorsétteremben kezdett lövöldözni.

Szakértők szerint a 26 éves, előzetes letartóztatásban lévő Bódi beszámítható. A férfi egyik előző tárgyaláson állította: egy belső hang késztetésére lövöldözött. Közölte: tudta, hogy mit cselekszik, de nem tudta, hogy miért teszi.

Ügyvédje, Gál Péter korábban azt mondta az [origo]-nak, hogy szerinte minimum tízéves börtönbüntetést fog kapni védence. A bíróság ugyanakkor közölte: a vád szerinti gyilkosságok minősítése lehet aljas indokból elkövetett emberölés is, mivel a gyilkosságok öncélúak voltak, ez esetben pedig lehetőség van akár a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés kiszabására is.