Bár korábban a Fővárosi Ügyészség arról számolt be, hogy a több évvel ezelőtti, politikusok elleni merényletek ügyében eredménytelenül zárult a nyomozás, most a BRFK munkatársa azt közölte, hogy az Aranykéz utcai robbantók számlájára írhatók a támadások. Köztük a Fidesz székházánál, Szájer József és Torgyán József lakásánál elkövetett robbantások is.

Az Aranykéz utcai robbantók számlájára írható legalább tíz, 1998 tavaszán és nyarán elkövetett merénylet, köztük a Fidesz Lendvay utcai székházánál, Szájer József, illetve Torgyán József lakásánál elkövetett robbantások is. Az MTI információja azért meglepő, mert egy évvel ezelőtt a Fővárosi Ügyészség lezárta a több évvel ezelőtti, politikusok elleni merényletek ügyében folytatott nyomozást, amely teljesen eredménytelen volt. Akkor azt adták hírül, hogy nem sikerült kideríteni, kik robbantottak Torgyán József FKGP-elnök és Szájer József Fidesz-frakcióvezető lakása előtt.

Az Aranykéz utcai, négy halálos áldozatot követelő robbantás ügyében a nyomozás kiderítette, hogy az ott felrobbant Polski Fiat 126-os autót a szlovák Jozef Hamala, Jozef Rohac bandájának tagja vette meg hamis papírokkal. A BRFK a szlovák állampolgárságú Rohácot és bandájának tagjait gyanúsította több robbantásos bűncselekménnyel, így az Aranykéz utcai merénylettel és az azóta meggyilkolt Seres Zoltán ellen szintén 1998-ban elkövetett sikertelen merénylettel. Az Aranykéz utcában végrehajtott robbantásban a merénylet célpontja, a Boros Tamás néven emlegetett Boros József Károly mellett életét vesztette három ember, és több mint húszan megsebesültek. A rendőrség Rohac és bandájának több tagja ellen nemzetközi körözést adott ki, de azóta sem fogták el őket. A felbujtókról kevesebb információ került a rendőrség birtokába, de a motiváció piacszerzés, ellenérdekű csoportok konfliktusa vagy a rendőri erők koncentrálása lehetett.

A rendőrség 2002. első negyedévében megszüntette az Aranykéz utcai 1998-as robbantás ügyében indított nyomozást. A BRFK munkatársa elmondta: természetesen, ha a rendőrség új adatok birtokába jut, azonnal folytatja az eljárást. A nyomozás megszüntetéséről szóló rendőrségi határozatot annak idején az ügyészség sem bírálta felül.