Kínában halálra ítélték egy nancsingi falatozó tulajdonosát, aki a tárgyaláson bevallotta: irigységből patkánymérget szórt a vetélytársa gyorséttermében készült ételekbe, 38 ember halálát okozva meggondolatlan tettével.

A mérgezett ételtől csaknem 300 ember betegedett meg szeptember 15-én. A Chinanews.com honlapja szerint a bűnös vendéglőst, Csen Cseng-pinget fokozott biztonsági intézkedések közepette, 20 rendőrautóból álló karavánban szállították a bíróságra. Az út mentén kíváncsiskodók hada állt sorfalat, dicsérve a rendőröket a nagy felháborodást kiváltó ügy gyors felderítéséért. A gyanúsított után indított hajtóvadászat során Csent egy vonaton fogták el a tömeges ételmérgezés másnapján, a Nancsingtól 600 kilométernyire északnyugatra fekvő Csengcsouban.

A versenytársára féltékeny férfi olyan patkánymérget használt, amelynek árusítását az 1990-es évek közepén ugyan betiltották Kínában, de illegális készítőktől vidéken könnyen beszerezhető. Kínában a halálos ítéleteket automatikusan megfellebbezik, a kivégzéseket pedig közvetlenül a jogerős ítélet után végrehajtják.