Hétfő estig nem került elő egy híres frankfurti bankárcsalád fia, bár az egymillió euró váltságdíjat kifizették érte – közölte a rendőrség, amely a pénteki esetet az elrabolt fiatalember érdekében három napig titokban tartotta.

A 11 éves Jakob von Metzler pénteken délután hazaindult az iskolából. Frankfurt Sachsenhausen negyedében a szokott megállónál leszállt az autóbuszról, de ott, néhány percre a család házától, nyoma veszett. A feltehetően több elkövető levélben tudatta követelését a von Metzler családdal, a levelet a házhoz vezető útra rakták le. A ZDF tv-állomás hétfő esti beszámolója szerint a rendőrség nagyszabású akciót folytat a tettesek kézre kerítésére, két gyanúsítottat őrizetbe is vett. Részleteket egy későbbi sajtóértekezleten óhajtanak közölni.

Az 1674-ben alapított Metzler bankház a legrégebbi német magánbankok egyike, jelenlegi főnöke az 1943-ban született Friedrich von Metzler. A bank székhelye Frankfurt, de vannak fiókjai Münchenben, Stuttgartban, az Egyesült Államokban, Japánban és Írországban. A család magánéletéről szinte semmit nem tudni, ám a von Metzler család bőkezű mecénás hírében áll. Adományaiból részesülnek múzeumok, a frankfurti egyetem. 2000-ben kétmillió márkát adományozott szociális célokra.