A Fővárosi Bíróság megrovásban részesítette azt a közjegyzőnőt, akit hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítással vádolt az ügyészség – értesült az X-Press.

A vádirat szerint Dr. Koncz Tímea még 1998-ban írt alá úgy egy meghatalmazást, hogy az irat hitelesítésénél nem volt jelen. Az első fokon eljáró bíróság megrovásban részesítette a közjegyzőt, de az ügyészség az ítélet súlyosbítását – szabadságvesztés kiszabását -, az ügyvéd pedig védence felmentését kérte.

A közjegyző védője szerint védence jelen volt az aláíráskor, ám az ingatlant értékesítő férfinek érdekében állt a hitelesítés érvénytelenné nyilváníttatása, mert ingatlanát csupán ezzel az egy módszerrel kaphatja vissza. Az ügyvéd utalt rá, hogy a lakásmaffia áldozatává vált eladónak egy magas beosztású nyomozó ajánlotta a lakás visszaszerzésének ezen – általa egyetlennek vélt – módját. A másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság jóváhagyta az elsőfokú bíróság két évvel ezelőtt hozott ítéletét, így a közjegyzőt megrovásban részesítik.