A Színes Mai Lap szerint több jel is utal arra, hogy az ORFK vádalkut köt vagy kötött a móri rablógyilkosság ügyében. Ezzel a felvetéssel két ismert gyanúsított, Kaiser Ede és Hajdú László ügyvédei is egyetértenek. A szakértők szerint csak ez lehet a magyarázat arra, hogy a tavalyi, Csepelen történt rablásban – ahol szintén Kaiserék a feltételezett tettesek – előkerült egy harmadik gyanúsított is. A titokzatos illető nevét nem adja ki a rendőrség, és vallomását sem. Ugyanakkor ez a bizonyíték kulcsfontosságú az ügyben.

Hajdút és Kaisert a móri, nyolc halálos áldozatot követelő rablógyilkosság mellett két fegyveres rablással is gyanúsítják. A két férfi gyanúsítható egy tavaly szeptemberben, Budaörsön elkövetett emberölési kísérlettel, és egy tavaly decemberi fegyveres postarablással, ami Budapest a XXI. kerületében történt. A rendőrség eddig csak Kaisert és Hajdút nevezte meg gyanúsítottként. A Színes Mai Lap ugyanakkor úgy tudja, hogy létezik egy harmadik gyanúsított is. Az ő vallomására hivatkozott a hatóság (mint legfontosabb bizonyíték) Kaiserék előzetes letartóztatásának meghosszabbításakor. Miután az illető nevét szigorúan titokban tartják, valószínűleg ő segített a rendőröknek a móri ügyben is.

Kaiser ügyvédje, Dezső Antal megerősítette, hogy van egy harmadik gyanúsított. Az ügyvéd szerint azonban elgondolkodtató, hogy csak ennyit közöltek velük, de azt nem árulták el, kiről van szó. “Ezek alapján valóban csak arra tudok gondolni, hogy az illető alkupozícióban lehet a rendőrséggel” – mondta a lapnak Dezső Antal. Kiss Attila, Hajdú ügyvédje is ezen a véleményen van, aki szerint egy ilyen horderejű ügynél nem megszokott, hogy nem adják ki a gyanúsított nevét. “Az, hogy emellett olyan emberről van szó, aki egy ügyben már terhelő vallomást tett, mindenképp arra enged következtetni, hogy ugyanez az ember vallhatott Hajdú Lászlóra Mórral kapcsolatban is.” – mondta az ügyvéd, aki erre következtet abból is, hogy bár védence tagadja a csepeli rablás elkövetését, mégsem szembesítik a neki ellentmondó illetővel.