A móri rablógyilkosság felderítésén dolgozók szerint legkorábban a jövő év közepén tudják befejezni a nyomozást. Bár a rendőrségnek sok bizonyítéka van, továbbiakat keresnek, és kutatják a két gyanúsított feltételezett társát.

A nyolc halálos áldozatot követelő móri rablógyilkosság ügyében nyomozó illetékesek a Magyar Hírlapnak elmondták: legkorábban a jövő év közepén fejeződhet be a nyomozás. A bűncselekmény után felállított, száz tagú nyomozócsoport még mindig ezen az ügyön dolgozik, holott az eddigi bizonyítékok is elegendők lehetnek a két gyanúsított elleni vádemeléshez. Elsősorban a gyanúsítottak elleni további bizonyítékok felkutatásával foglalkoznak, és keresik feltételezett harmadik társukat is. Eközben kezdeményezték Kaiser Ede és Hajdú László előzetes letartóztatásának meghosszabbítását. A lap úgy tudja: sok információval rendelkezik a rendőrség a titokzatos harmadik elkövetőről, de nem biztos, hogy a gyanúsítottak vallomása nélkül sikerül megnevezni az illetőt. Hajdú és Kaiser változatlanul nem működik együtt a rendőrökkel.

A Magyar Hírlap által megkérdezett szakértők szerint, ha a gyanúsítottak továbbra sem beszélnek, akkor lehetséges, hogy sosem derül fény arra, ki gyilkolt a móri bankban. A lap információi szerint a rendőrök arra számítanak, hogy Kaiser beszélni fog. Feltételezések szerint arról, hogy míg ő a bank ajtajában biztosított, társa sorra lőtte agyon az embereket. Ebben az esetben elképzelhető, hogy a büntetés kiszabásakor a bíróság figyelembe venné az eltérő szerepet.