Szándékosan vezette félre a nyomozókat az a szemtanú, aki a hatóságok eddigi reménye szerint használható információkkal rendelkezett a washingtoni sorozatgyilkosról. Eközben a rendőrség arra kérte az embereket, hogy “legyenek figyelmesek, ha tüzet nyitnak rájuk”.

A washingtoni rendőrség közlése szerint akár vádat is emelhetnek az ellen az állítólagos szemtanú ellen, akiről kiderült, hogy félrevezette a rendőröket. A meg nem nevezett tanú a sorozatgyilkos által használt fegyverről és furgonról adott megtévesztő információt a rendőröknek, mondta Charles Moose Montgomery megye rendőrfőnöke. A tanú azt állította, hogy a lesipuskás gyilkos egy AMD géppisztollyal volt felszerelkezve és egy sérült hátsó lámpájú, krémszínű furgont vezetett. A nyomozók nagy reményeket fűztek a tanú leírásához, mert eddig csak abban egyeznek a tanúvallomások, hogy az elkövető férfi. Moose hozzátette: az eset nem hátráltatja a nyomozást, bár továbbra sincs személyleírásuk a sorozatgyilkosról.

A lesipuskás sorozatgyilkos eddig 9 embert – köztük egy FBI alkalmazottat – ölt meg az elmúlt két hét alatt. A rendőrök azt tanácsolják az embereknek, hogy ha lövést hallanak, először keressenek fedezéket, majd “nézzenek a lövés hangjának irányába”. Aztán írják le egy papírra amit láttak, de közben ne beszélgessenek a többiekkel, nehogy téves dolgokat jegyezzenek fel. A hatóságok eközben minden lehetséges eszközt bevetnek, hogy kézre kerítsék a gyilkost. A Pentagon az FBI rendelkezésére bocsátott egy hőérzékelőkkel felszerelt felderítőgépet, hogy az erdős részeket is könnyebben átfésülhessék. A hatóságok kihallgatják a Guantanámón fogva tartott egykori tálib harcosokat, és al-Kaida tagokat is, bár nem látnak összefüggést a gyilkos és a terrorszervezet tevékenysége között, jelentette a BBC.