Ha a rádió vállalja a koncessziós díj megfizetését, az ORTT méltányos díj ellenében, 5 évre meghosszabbítja a műsorszolgáltatóval kötött szerződést.

Az ORTT csütörtöki ülésén egyhangú szavazással döntött a Sláger Rádió Műsorszolgáltató Rt-vel 1997-ben kötött műsorszolgáltatási szerződés módosításáról. Eszerint: a rádió vállalja a szerződés szerinti hétéves koncessziós díj megfizetését azzal, hogy az ORTT méltányos díj ellenében, 5 évre meghosszabbítja a műsorszolgáltatóval kötött szerződést. “A műsorszolgáltatási jogosultság 5 évre történő meghosszabbítása – az egyezségi megállapodás alapján – azt követően lép hatályba, hogy a Sláger Rádió Műsorszolgáltató Rt. a most megkötött megállapodásban rögzített időpontokban eleget tesz a díjkifizetési kötelezettségének” – olvasható a közleményben.

A médiahatóság november 22-én mondta fel a Sláger Rádió Műsorszolgáltató Rt-vel kötött műsorszolgáltatási szerződését 15 napos határidővel; az ORTT a lépés indokaként azt említette, hogy a társaság több mint egy éve nem fizette az esedékes műsorszolgáltatási díjat és annak késedelmi kamatait, s a tartozás összege már meghaladta a másfél milliárd forintot.