Sajtó-helyreigazítási pert nyert Keller László, a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) közpénzügyekért felelős politikai államtitkára a Heti Válasz szerkesztőségével szemben a lapban közölt megalapozatlan és valótlan állítások kapcsán.

A MeH szerdai közlésből kiderül, hogy az államtitkár a bírósági keresetet 2002. december 17-én terjesztette elő a Heti Válasz november 29-én és december 6-án közölt “Magán-államvédelem Proware módra” című cikksorozata kapcsán. A közleményből kiderül: a sérelmezett állítások között szerepelt, hogy a lap szerint az államtitkárság törvénytelen eszközökkel szerzett információkra támaszkodott munkája során.

  • A január 14-én a Pesti Központi Kerületi Bíróságon megtartott tárgyalási napon a hetilap képviselői a kérdéses megállapítások egyikét sem tudták bizonyítani, így a lapot a bíróság záradékban kötelezte a Keller László által sérelmezett elemek részletes helyreigazítására – olvasható a MeH közleményében. Mint írják, a Heti Válasz képviselői vállalták, hogy január 24-i lapszámukban közlik a helyreigazítást, és peren kívüli megegyezés keretében átvállalták a per költségeit is.

A Heti Válasz jogi képviselője szerint a MeH és a lap között perben kötött egyezség született, amelyet a bíróság is jóváhagyott. A jogi képviselő elmondta: az egyezség keretében valóban van helyreigazítási kötelezettsége a Heti Válasznak, amelynek eleget is tesz az újság, de nem teljesen abban a formában, amelyben az államtitkár eredetileg kérte, hanem a megállapodás alapján.