Az e-mail használók ősellensége, a kéretlen reklámlevél annyira terhessé vált, hogy külön konferenciát szentelnek az ellene vívott küzdelemnek.

A kutatók, az ipari szakértők, sőt a spamszűrők feltörésére szakosodott hackerek is ott lesznek pénteken az MIT-n az először megrendezett “spamkonferencián”. A rendezvényt az a Paul Graham szervezte, akinek augusztusban megjelent cikke az e-mailek tartalomszűréséről nagy vitát kavart, és azóta afféle antispam gurunak tekintik. Az előadók között a nyílt forráskód kutatói, kiberjogi szakértők és a kiberbiztonsági cégek (CipherTrust, MessageLabs) képviselői lesznek.

A konferencia szervezésére kiadott felhívás olyan nagy visszhangot keltett (eddig több mint 560 résztvevő regisztráltatta magát), hogy Grahamnek módosítani kellett a helyszínt. Az érdeklődés érthető, hiszen egyre több jelentés utal arra, hogy a felhasználóknak elegük van a kéretlen levelekből. Az amerikai internet felhasználók 80 százaléka “nagyon bosszantónak” találja őket, két éve még csak 49 százalékuk vélekedett így. Jelenleg a levélforgalom 30 százaléka ilyen kéretlen levél, de a MessageLabs előrejelzése szerint ez az arány idén júliusra eléri az 50 százalékot.