A rendőrség ugyan megszüntette a nyomozást a volt csillebérci úttörőtábor területén lévő vadászház eladása ügyében, ám Rogán Antal, a Fidelitas alelnöke folytatja harcát az ügyben. A Magyar Hírlap információi szerint fellebbezésének elbírálásától függetlenül új feljelentést tesz a fideszes képviselő a vadászház ügyében.

Bár a nyomozás lezárult, Rogán Antal Fidelitas-alelnök további lépéseket fontolgat a csillebérci vadászház ügyében. Szerinte a 96,8 millió forintra becsülhető értékű ingatlan nevetséges áron, azaz 15 millióért kelt el, az eladó pedig ugyanaz volt, mint a vevő. Rogán új feljelentését ezúttal jogászok írják majd, hogy formai okok miatt ne utasíthassák el. A napilap megtudta, hogy a házat áron alul vásárló cégen, a Bau-Bérc Kft.-n egy hónappal a gyanús adásvétel után túladtak korábbi tulajdonosai. Jelenleg egy sanghaji és budapesti férfi nevén szerepel a cégadatbázisban.

Rogán Antal korábban kifejtette: megítélése szerint a több mint száz négyzetméter alapterületű épületet, az ezerhétszáz négyzetméteres telekkel és negyven négyzetméteres garázzsal a valós értéket tekintve nevetséges összegért, 15 millió forintért értékesítette a Magyar Úttörők Szövetsége. Az ingatlan eladása után a vadászházba Rácz Péter, a szövetség ügyvezető elnöke költözött. Rácz Péter maga adta el a házat ilyen olcsón, hogy aztán ő maga költözött be oda – tette hozzá Rogán. Ezért tett az alelnök feljelentést a rendőrségnél, ám a hatóság az év végén közölte: megszüntette a nyomozást. Ugyanakkor a rendőrség szakértői megállapították, hogy 1999 márciusában, az eladás időpontjában 96,8 milliót ért az ingatlan.

A tények ellenére a rendőrség azzal az indokkal szüntette meg a nyomozást, hogy “nem állapítható meg, vajon az eladásból Rácz Péternek haszna, az úttörőszövetségnek pedig kára származott volna”. Rogán szerint egyértelműen politikai nyomásra ejtették az ügyet, noha a rendőrség is megállapította, hogy a gyanú megalapozott. A képviselő azt is mondta, hogy ha a hatóságokban nem talál partnerre, február 4-e után a belügyminiszterhez fordul az ügyben.