Csütörtökön újra bíróság elé áll Császár Előd. Az énekest biztosítási csalással vádolják. Az ügy évek óta húzódik, legutóbb 2001 novemberében foglalkoztak az üggyel érdemben a bíróságon, azóta sorozatban maradtak el a tárgyalások.

Jövő héten csütörtökön folytatódik Császár Előd biztosítási csalási pere a Fővárosi Bíróságon. Legutóbb tavaly szeptemberben, azelőtt márciusban próbálták tárgyalni az esetet. Mindkét esetben elmaradt az érdemi munka a bíróságon, az énekes vádlott-társai közül ugyanis valaki mindig hiányzott.

A vádirat szerint biztosítási csalást követett el a popsztár. Az ügyészség szerint ugyanis nem rendelkezett kötelező gépjármű felelősség-biztosítással Császár Előd, amikor 1998. december 17-én halálos balesetet okozott. Nem tudott felmutatni biztosítási igazolást a tragédia után a helyszínen. Az ügyészség szerint azért nem, mert Császár aznap vette a kocsit, ami még nem az ő nevén volt és nem is volt biztosítva. A popsztár csak a baleset után kötött egy visszadátumozott előszerződést a Hungária Biztosítónál – áll a vádiratban.

Császár Előd ezt tagadja. Azt állítja ugyanis, hogy már a baleset előtt egy héttel, a gépkocsi vásárlásának napján előszerződést kötött a biztosítónál. A szerződésről szóló dokumentumok azonban csak 1998. december 21-én jutottak el a biztosítóhoz, emiatt vált gyanússá az ügy. A szerződést később elutasította a Hungária Biztosító, többek között azért, mert Császár korábban, egy másik autójára nem fizette a biztosítási díjat.

Az énekest korábban, egy másik büntetőperben jogerősen egy év hat hónap, három évre felfüggesztett fegyházbüntetésre ítélték, mert halálos közlekedési balesetet okozott.