Már csak a perbeszédek vannak hátra az oktogoni lövöldöző néven ismert fiatalember büntetőperében. A férfi a vád szerint 2000-ben két embert agyonlőtt, másik kettőt életveszélyesen megsebesített a fővárosban. A Fővárosi Bíróság tájékoztatása szerint az ügyben várhatóan a héten hirdetnek ítéletet. A vád több emberen elkövetett emberölés, melyért 10-től 15 évig, illetve életfogytig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

A két halottat és két életveszélyes sebesülést követelő 2000 nyári oktogoni lövöldözés büntetőperében várhatóan a keddi tárgyaláson sor kerül a perbeszédekre, csütörtökön pedig kihirdeti elsőfokú ítéletét a Fővárosi Bíróság (FB). A 26 éves Bódi Zsolt már beismerte és megbánta tettét, egy korábbi tárgyaláson elmondta: még mindig keresi ámokfutásának okát. A vádirat szerint Bódi 2000. július 4-én késő este, otthoni veszekedés után indult el a városba korábban beszerzett fegyverével, hogy végezzen magával. A Teréz körúti McDonald’sban állítása szerint belső hang késztetésére akart végezni három emberrel – másfél méterről fejbe, illetve mellbe lőtt három huszonéves fiút.

Ezután az utcán szembejövő két férfira támadt, egyikőjüket meglőtte, a másikat pedig megijesztette egy olyan lövéssel, amit direkt nem irányított rá. Az étteremben lelőtt három fiatalember közül kettő a kórházban meghalt, a másik két áldozat pedig életveszélyesen megsebesült. Bódi feladta magát a rendőrségen. A vád több emberen elkövetett emberölés, melyért 10-től 15 évig, illetve életfogytig terjedő szabadságvesztés szabható ki. A bíróság arra hívta fel az ügyészség figyelmét, hogy a vádbeli cselekmény nemcsak több emberen, de egyúttal aljas indokból elkövetett emberölésként is minősülhet. A bírói gyakorlat ugyanis az erőszakos bűntettet aljas indokból elkövetettnek minősíti, ha az öncélú, nélkülöz mindenfajta motivációt. Bódi Zsoltról az elmeszakértő megállapította, hogy nem elmebeteg, kényszergyógykezelésre nem szorul. Ugyanakkor intelligenciaszintje elmarad a 8 általános iskolai végzettsége alapján elvárhatótól is. Személyisége infantilis, nárcisztikus, paranoid, teátrális elemeket tartalmaz.