A rendőrség két héten belül befejezi a nyomozást a múlt év augusztus 31-én történt tótújfalui gyilkosság ügyében, amelynek gyanúsítottja egy akkor 14 éves lány, aki éjszaka fejbe lőtte alvó nevelőapját annak engedéllyel tartott fegyverével.

Gelencsér László, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek kedden elmondta: még két szakértői eredményre várnak, s csak ezek ismeretében tudják végleg lezárni a vizsgálatot, amelynek eredményéről sajtótájékoztatót tartanak. Az MTI értesülése szerint szag-, illetve vérminta-azonosításra vonatkozó szakértői véleményekről van szó, amelyek lényegében már nem fogják befolyásolni a rendőrség álláspontját.

A nyomozás során eddig begyűjtött és feldolgozott adatok alapján a fiatal lányt emberöléssel, édesanyját pedig bűnsegédlettel gyanúsítják, s feltehetően mindkettőjük esetében vádemelési javaslattal adják át az ügyet az ügyészségnek. A rendőrségen tett vallomása szerint a lány azért ölte meg 48 éves nevelőapját, mert az éveken át zaklatta és bántalmazta.