A Fővárosi Bíróság nem adott helyt a Magyar Rádió keresetének, amelyben azt kifogásolta, hogy az ÉS egyik cikkírója szerint fajvédő-fajgyűlölő a Vasárnapi Újság műsora.

A Fővárosi Bíróság helyben hagyta a Pesti Központi Kerületi Bíróság korábban hozott első fokú elutasító határozatát abban a személyiségi jogi perben, amelyet a Magyar Rádió indított Lévai Júlia egyik írása miatt az Élet és Irodalom című hetilapot kiadó Irodalom ellen. A rádió a “Nyílt levél Kondor Katalinnak, a Kossuth rádió adófőszerkesztőjének” című cikk miatt támadta meg bíróságánál az ÉS-t. Lévai Júlia 2001. június 29-én megjelent szövegében ez állt: “Kérdéseim arra vonatkoztak – miután az elnök vezető pozíciót adott a fajvédő-fajgyűlölő Vasárnapi Újság egyik hangadójának -, ettől kezdve vajon az egész adón normának tekintendő-e a fajvédők által képviselt dogmarendszer és stílus”.

Kovács Zoltán, a lap főszerkesztője mai közleményében kifejezi, hogy a cikkben feltett kérdésre a választ már mindenki megkapta, aki azóta bekapcsolta a Kossuth rádiót: igen, lényegében normának tekintendő. Kovács tájékoztatása szerint a Magyar Rádió vezetése úgy ítélte meg, hogy a leírtak sértik személyhez fűződő jogait, ezért a perben elégtételt és nem vagyoni kártérítést kért. Morvai Katalin szóvivő az MTI megkeresésére közölte: a Magyar Rádió nem kívánja kommentálni a közleményben foglaltakat.