Részletes vallomást tett szerdán a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsított Simon László, Torgyán József volt földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter egykori főtanácsadója.

Bánáti János, Simon László ügyvédje az MTI-vel közölte: védence szerdán részletes vallomást tett az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának nyomozói előtt, de vallomásában tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el. A védő – védence érdekeire hivatkozva – további részleteket nem kívánt elárulni. Simon Lászlót 150 millió forint vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

A volt miniszter egykori főtanácsadója nemzetközi elfogatóparancs hatálya alatt állt, majd január közepén önként Magyarországra jött, a Ferihegyi repülőtéren őrizetbe vették, de a hazaérkezését követően egészségi állapota miatt kórházba szállították. A rendőrség javasolta az előzetes letartóztatás elrendelését, és azt a Fővárosi Főügyészség is indítványozta, a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) azonban Simon László kórházi ágyánál történt meghallgatása után a házi őrizetbe helyezés mellett döntött. A Fővárosi Bíróság Simon László megromlott egészségi állapotára tekintettel helyben hagyta a őrizetet elrendelő határozatot. Bánáti János korábban az MTI megkeresésére elmondta, hogy védence már elhagyta a kórházat.