Kétrészes konferencia és vitafórum kezdődik február 27-én a margitszigeti Thermal Hotelben, melynek témája Magyarország feladatai és lehetőségei az Európai Unióban 2003 júliusában bevezetésre kerülő új távközlés-szabályozás nyomán. Csatlakozásunk folytán ugyanis az új szabályozási irányelvrendszer hazánk távközlés-szabályozásának kereteit is meghatározza, elengedhetetlenné teszi az érintett jogszabályok módosítását.

A BME Távközlési és Telematikai tanszékének kezdeményezésére, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács, a Hírközlési Felügyelet és a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület, az IHM védnöksége mellett az első napon hat nagyobb lélegzetű prezentációt szervez, majd a három héttel később, március 20-án rendezendő második napon újabb két előadásra és négy panelvitára kerül sor. A február 27-én tartandó előadások témái: a szabályozási reform kiváltói és elvei; a szabályozási környezet hatásai, a piaci környezet alakulása; közeledés a versenyszabályozáshoz; az aszimmetrikus szabályozás módosulása; fogyasztó- és adatvédelem; a közösségi jog és a magyar jog ütközései és harmonizációja.

Nagy jelentőséget tulajdonít az eseménynek Frischmann Gábor HíF-elnök, hozzátéve: “alapvetően egy irányba mutató információáramlást fog a konferencia jelenteni, amely tudományos alapon szervezve, az új EU-s keretszabályozás várható kihatásait próbálja úgy feltárni, hogy a széles hazai közönséggel megismertesse a reform lényegét”.