31 embert állítottak elő, köztük két bűnözőt

260 rendőr és határőr segítségével több órára teljesen körülzáratta az Ázsia Center építési területét a Fővárosi Munkaügyi Felügyelőség. A kétezer munkást egyenként ellenőrizték. Összesen 31 embert állítottak elő engedély nélküli munkavégzés miatt, és elfogtak két körözött bűnözőt is.

Azt csak a levegőből lehetett látni, hogy mi történik az Ázsia Center területén. Az építkezésre a kamerák nem mehettek be.
A Munkaügyi Főfelügyelőség akciója reggel kilenc órakor kezdődött. A teljes területet lezárták mintegy 180 rendőr segítségével és az összes munkást egybeterelték, hogy mindenkit egyenként ellenőrizzenek. Néhányan megpróbáltak megszökni, de nem jártak sikerrel.

“Ahol van engedély nélküli munkavállaló, és alig van olyan építkezés, hogy ne lenne, ott mindig megpróbálnak az emberek elbújni, elrejtőzni. Itt is jó néhány volt, akit lezárt liftből, vagy éppen szellőzőnyílásból kellett előkaparni, vagy előszedni” – mondta Papp István, a Munkaügyi Felügyelőség munkatársa.

Az ellenőrzés órákig tartott. Kiderült, hogy a munkások 8-10%-nak nincs szerződése, ők azt állították, próbaidőn vannak, és ezért nem írták alá még a papírt. Azokat a külföldieket, akiknek egyáltalán nem volt munkavállalási engedélyük, a határőrök előállították.

31 személyt állítottak elő engedély nélküli munkavégzés miatt. Többségükben románok, de van közöttük ukrán, kínai és jugoszláv állampolgár is. Ezen kívül két magyar körözött személyt is előállítottak, akik a munkások között voltak.

Az RTL Klub iHíradójának nformációja szerint mindkét férfit azért kereste a rendőrség, mert nem vonultak be a börtönbe letölteni a büntetésüket. Az előállított külföldieket átadják a Bevándorlási Hivatalnak, és valószínűleg kiutasítás vár rájuk.