Bárándy Péter igazságügy-miniszter véleménye szerint minden eszközt és lehetőséget át kell gondolni, amely lehetővé teszi, hogy az államigazgatás, a közigazgatás legfelső szintjén dolgozók vagyoni viszonyai, működésük átláthatóbb legyen.

A szaktárca vezetője ezt az RTL Klub híradójának vasárnap este sugárzott adásában közölte annak kapcsán, hogy Kiss Elemér kancelláriaminiszter a lemondását megelőzően javaslatot tett az ügyvédi törvény módosítására. – Távozó miniszter vagy politikai államtitkár, ha ismét ügyvédként helyezkedne el, legfeljebb két évig ne fogadhasson el többségi állami tulajdonú cégtől megbízást, így módosítaná az ügyvédi törvényt Kiss Elemér utolsó hivatali előterjesztése – hangzott el a műsorban.

Szó volt arról is, hogy az új jogszabály tervezetét Kiss Elemér már elküldte az igazságügy-miniszternek, s Bárándy Péter foglalkozik a javaslattal, amennyiben a miniszterelnök felkéri erre. Bánáti János, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke az RTL Klubnak ellenérzését kifejezve úgy nyilatkozott: “holnap mondjuk egy pénzügyi tanácsadó cégnél merül fel ugyanez, holnapután egy építőipari vállalkozás tulajdonosából lesz miniszter, és akkor az építőipari cégekről kellene egy törvényt hozni”. – Ha kell jogszabályt hozni ebben a kérdésben, és adott esetben nem elég az etika, nem elég a politikai kultúra, akkor ezt a megbízó oldaláról kell megvizsgálni, jelen esetben az állam oldaláról, ahol közpénzek felett döntenek – tette hozzá.