Lemondanak posztjukról a holland Ahold vezetői, miután kiderült, hogy a cég eredménye könyvelési hibák miatt jóval alacsonyabb lesz a vártnál. A korrekció után a világ harmadik legnagyobb szupermarketláncának bevétele valószínűleg félmilliárd dollárral lett kevesebb.

Cees Van der Hoeven vezérigazgató és Michael Meurs pénzügyi igazgató azután nyújtotta be lemondását, hogy az Ahold amerikai leányvállalatánál fény derült a könyvelési szabálytalanságokra, és vizsgálat indult az ügyben. A cég 2001-es és 2002-es eredményeiről is új jelentést kell, készítsen, amelyben a bevételi oldalon várhatóan félmilliárd dollárral kevesebb szerepel majd, közölte a Financial Times. A vállalat ugyanakkor azt is bejelentette, hogy brazil leányvállalatánál, a Discónál is vizsgálat kezdődött. Az Ahold papírjainak árfolyama a hír hatására 27 százalékkal esett az amszterdami tőzsdén.

Az Ahold illetékesei egyelőre nem tudták megmondani, a botrány, illetve a megváltozott eredmény milyen hatással lesz a vállalatra, de siettek mindenkit megnyugtatni, hogy a cég pénzügyi helyzete stabil. Néhány bank már jelezte, hogy hajlandó összesen 3,1 milliárd eurós hitellel támogatni a vállalatot, ha arra szükség lenne. A vezetők lemondása után Henry de Ruiter, az igazgatótanács elnöke irányítja a céget, a 2002-es pénzügyi jelentés március 5-re várható.