Tíz év fegyházra és az országból való kitiltásra ítélte a Legfelsőbb Bíróság azt a kínai férfit, aki tavaly májusban megölte egy honfitársát – tudta meg a HavariaPress.

A huszonéves kínai férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolták. A vád szerint a fiatal férfi még Kínában ismerkedett meg a későbbi áldozatával. Megállapodtak, hogy a vádlott Magyarországra jön dolgozni, a sértett éttermébe szakácsnak, 3 hónapra. Cserébe a vendéglős azt ígérte, hogy holland vízumot szerez neki. A fiatal férfi egy éven keresztül várta az ígért vízumot. Ezután azonban, 2002. május 13-án, Nyugati téri lakásában felelősségre vonta a vendéglőst. Parázs vita, majd verekedés tört ki, ehhez a lakás több lakója is csatlakozott. A vádlott ekkor a konyhába ment, ahol felragadott egy húsvágó kést és azzal kezdte kaszabolni a vendéglőst. A verekedés többi résztvevője az esetet látva kimenekült a szobából, a sértett pedig nem tudta megvédeni magát. A késelő fiatal férfi így 12 súlyos sebet ejtett az áldozatán, aki fél órán belül, a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A vádlott, elfogása után beismerő vallomást tett. A Fővárosi Bíróság ennek alapján – 2002. júliusában – első fokon 10 év fegyházra és az országból való végleges kitiltásra ítélte. A védő akkor fellebbezett, a mai ítéletnél azonban a bíróság helyben hagyta az első fokú határozatot. A vádlott tavaly július óta már előzetes letartóztatásban van, az azóta eltelt idő beszámít a szabadságvesztés időtartamába. A büntetést Magyarországon hajtják végre, az ítélet jogerős.