Zsombok György, a móri nyomozás irányítója szerint a Kaiser Ede és Hajdú László ellen összegyűlt bizonyítékok máris vádképesek. Többek között a DNS-vizsgálat is perdöntő lesz a tárgyaláson – írja a Blikk.

A nyomozó szerint a bizonyítékok egyértelműen a gyanúsítottak bűnösségét erősítik, és hamarosan társaik is kivétel nélkül börtönbe kerülnek. A Blikk legújabb információi szerint ma hajnalban elfogták Kaiser és Hajdú egyik ismerősét. Csütörtökig még legalább ketten követik majd a férfit a fogdába. Ugyanaznap a szokásos heti gyanúsítás vár majd a két főgyanúsítottra.

Egyelőre a rendőrök nem árulták el, mely bizonyítékok perdöntőek. Ugyanakkor Zsombor sejtetni engedte, hogy a DNS-vizsgálatok eredményei számottevőek. Még tavaly kiderült, hogy a bank mellékhelyiségében talált széklet nem az áldozatoktól származott. Valószínűleg ez alapján lehetett sikeres a DNS-vizsgálat. Tavaly még a rendőrök minden tagadtak, azt is, hogy elemezhető lábnyomokat találtak a helyszínen. A Blikk információi szerint a lábnyom az egyik gyanúsítotté.

Ezenkívül tenyérnyomot is rögzítettek, amit az ajtóban álló Hajdú László hagyott az ablakon, mikor kirakta a technikai szünetet jelző táblát. A korábbi hírekkel ellentétben ugyanis nem Kaisert, hanem Hajdút ismerte fel legalább 8 tanú! További bizonyíték lehet a külső kamerák felvétele. Vélhetően képek készülhettek a bankba belépő Kaiserről és Hajdúról. Kis szerencsével később érkező társuk, Farkas Róbert is szerepel a felvételeken.

Eddig több százmillióba került a napokon át tartó helyszínelés Móron és a többi helyszínen, a fegyverek utáni kutatás a Dunában, a soron kívüli DNS- és egyéb szakértői viszgálatok, az ügyben nonstop dolgozó mintegy 200 nyomozó bér- és túlóraköltsége, a benzinköltség és a telefonszámlák. A 700 millió mellett az áldozatok hozzátartozóinak 119 millió forintot fizettek ki.