Gyanúsítottként hallgatja ki a rendőrség Rácz Pétert, a Magyar Úttörők szövetségének ügyvezető elnökét, a szervezet csillebérci vadászházának eladása ügyében. A főúttörő a gyanú szerint egy részben családtagja érdekelségébe tartozó cégnek áron alul értékesítette az ingatlant – írja a Magyar Nemzet Online.

A közeljövőben sor kerül Rácz Péter kihallgatására – tudta meg a Magyar Nemzet az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs igazgatóságától. Az ügyben folyó nyomozást tavaly decemberben lezárta a rendőrség, de a Fővárosi Főügyészség februárban pótnyomozás lefolytatására utasította az ORFK illetékeseit. Németh Lajos kommunikációs igazgató-helyettes közölte a lappal: az ügyben nem várható, más személyek gyanúsítotti kihallgatása.

Rácz egy olyan cégnek adta el a pajtások vadászházát, amelyben 50 százalékos tulajdonos saját unokatestvére Rabb Attila. Az üzlet arra alapult, hogy a 14 millió forint értékűre becsült ingatlant a Bau-bérc Kft. 15 millióért vásárolhatta meg, miközben a telekre érvényes építési engedély volt, és ezért lényegesen többet ért. Erről a főúttörő nem tájékoztatta szervezetének ellenőrző bizottságát, de a szövetség az eladás után elnöke részére, szolgálati lakásként, kibérelte a házat.

Az ingatlan másik tulajdonosa az EMREX Kft. több olyan cégben érdekelt (Talent Ingatlanfejlesztő Kft., Hungest Gyermeküdültetési Kft.), amelyek jelentős megbízásokat kaptak a Nemzeti Gyermek- és Ifjúsági Közalapítványtól, amikor annak elnöke Varju László, az MSZP jelenlegi frakcióigazgatója volt.