Elhalasztotta a csillebérci tábor tulajdonjogáért indított polgári per szerdai tárgyalását a Fővárosi Bíróság (FB), mert a vonatkozó periratok még nem érkeztek vissza a Legfelsőbb Bíróságtól (LB).

Az iratok azt követően kerültek az LB-hez, hogy a XII. kerületi önkormányzat ősszel jelezte: beavatkozóként részt kíván venni a perben. A beavatkozási kérelmet korábban az első fokon eljáró bíróság elutasította, ezt követően került az ügy az LB elé. A Fővárosi Bíróság az iratok visszaérkezéséig nem jelöl ki napot az ügy tárgyalására. Szabó Péter, a XII. kerületi önkormányzat jogi képviselője a tárgyalás után elmondta: vagyonkezelői és tulajdonjogi érdekeik miatt kérték a beavatkozókénti részvételüket. Hozzátette: az önkormányzat elsősorban abban érdekelt, hogy a felperes megnyerje a pert.

A csillebérci tábor ügyében 2000 júliusában nyújtotta be a keresetet a magyar állam nevében eljáró Kincstári Vagyoni Igazgatóság, valamint az akkori Ifjúsági és Sportminisztérium. A keresetben azt kérték: a bíróság mondja ki, hogy érvénytelenek a mintegy 46 hektáros XII. kerületi ingatlant az úttörőszövetség tulajdonába juttató 1989-es ajándékozási szerződések. Az is kérték a bíróságtól, hogy állítsa vissza a szerződéskötést megelőző állapotot. A keresetben azt is kérik a felperesek, hogy a bíróság juttassa birtokukba a csillebérci tábort.