Megtagadta a nyomozást a rendőrség a Miskolci Nemzeti Színház ügyében, mivel bűncselekmény alapos gyanújára semmilyen bizonyíték nem utal.

Kompoltiné Jakab Ilona, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-nek emlékeztetett arra, hogy a rendőrség vizsgálati osztályára február 6-án érkezett egy feljelentés, amely azt tartalmazta, hogy a Miskolci Nemzeti Színház és a Miskolci Operafesztivál Kht. néhány volt és jelenlegi vezető tisztségviselője a rájuk bízott vagyon kezelése során, kötelességüket megszegve, vagyoni hátrányt okozott.

Közölte: a rendőrség feljelentés kiegészítését rendelt el és a beszerzett adatok alapján egyértelműen megállapította, hogy hiányzik a bűncselekmény alapos gyanúja. – Miután büntetőeljárást csak bűncselekmény alapos gyanúja esetén lehet indítani, ezért annak hiánya miatt a nyomozást megtagadtuk – fűzte hozzá, és egyben cáfolta azokat a lapértesüléseket, hogy a színházban házkutatást tartottak és iratokat foglaltak le a megbízott igazgató irodájában.