300 milliós kártérítési pert indított a Body Guard Hungary Kft. a Magyar Posta ellen szerződésszegés miatt. A posta még 2002-ben bízta meg a céget mintegy 2300 hivatal távfelügyeleti rendszerének kiépítésével, majd október végén, új biztonsági stratégiára hivatkozva azonnali hatállyal szerződést bontott – írja a Népszabadság.

A posta azzal indokolta a szerződésbontást, hogy a szerződés számukra előnytelen volt, a cég pedig csak ímmel-ámmal dolgozott, holott az árat előre kifizették. Ezt az állítást a Body Guard azonnal visszautasította, mondván az előírt ütemben haladtak a telepítéssel, míg a posta illetékesei nem érvénytelenítették a cég alkalmazottainak belépési engedélyét. A Body Guard távfigyelő rendszerének lényege egy apró, pánikkapcsolóval és mikrofonnal ellátott jeladó, mely feltűnés nélkül viselhető ruha alatt is. A mikrofon segítségével a riasztott diszpécserek hallhatják és rögzíthetik az alkalmazott és a támadó beszélgetését a későbbi hangazonosítás céljára is.

A szerződéskötésig 50 postahivatalban tesztelték a rendszert és az mindig megbízhatóan működött. A móri mészárlást követően a posta sürgette a rendszer kiépítését. Így 2002 májusában aláírták a 2300 hivatalt érintő figyelőrendszer kiépítését, amit két nappal később a posta vezérigazgatója is levélben kért. Mivel közben a posta új stratégiára váltott, többször kérte a telepítés felfüggesztését, majd novemberben szerződést bontott. A Body Guard a szerződésbontáskor perrel fenyegetőzött, mondván a felszerelés érdekében számtalan megállapodást kötöttek. Keresetlevelében a cég a “Magyar Posta Rt.-nek felróható szerződésszegő magatartása miatt bekövetkezett ellehetetlenülés” címén mintegy 300 millió forintot követel meg nem térített beruházásai, illetve elmaradt haszna után. A Magyar Posta Rt. egyelőre nem kapta kézhez a keresetlevelet, így nem is reagáltak az állításokra.