Folytatódott a per abban az ügyben, amelyben hat ukrán és négy magyar férfit vádolnak emberrablással – jelenti a HavariaPress. A vád szerint a tíz férfi ukrán kamionok és nagy értékű gépkocsik utasainak elrablásával és kifosztásával foglalkozott. Az autók sofőrjeit és utasait késsel és veréssel fenyegetve kényszerítették járműveik illetve értéktárgyaik átadására.

Kedden a per vádlottak és tanúk kihallgatásával folytatódott a Fővárosi Bíróságon. A meghallgatott vádlottak elmondták, hogy a sértetteket rendszerint csak rövid ideig tartották fogva, és általában segítséget is nyújtottak nekik ahhoz, hogy hazautazhassanak Ukrajnába. A vádlottak állítása szerint volt olyan eset, hogy a kifosztott áldozatot a szolnoki vasútállomásra vitték és pénzt adtak neki a hazaútra. Más esetben egy ócska személyautót adtak a sértettnek, értékeiért cserébe. Ugyanakkor megtiltották a sértetteknek, hogy a magyar rendőrségtől kérjenek segítséget, ehhez biztosítékul rendszerint valamilyen személyi okmányt is elvettek tőlük.

Az ügy elsőrendű vádlottját három rendbeli, bűnszövetségben elkövetett emberrablással, kilenc rendbeli bűnszervezetben elkövetett rablással, személyi szabadság megsértésével és közokirat-hamisítással vádolják. A magyar vádlottak főleg bűnsegédként vettek részt az akciókban. Az emberrablók tárgyalása pénteken folytatódik. Ítélethirdetés legkorábban március 20-ra várható.