Kedd reggel kell jelentkezni az akasztói vállalkozónak a Kecskeméti Büntetés-végrehajtási intézetben, hogy megkezdje a rá kirótt fogházbüntetéséből hátralévő 22 hónapot – írja a Magyar Hírlap. Stadler még bízik abban, hogy kegyelmi kérvényét kedvezően bírálják el.

Stadler a lapnak adott interjújában elmondta, hogy még nem tudja, pontosan hol tölti majd le a büntetést, de bízik benne, hogy kedvezően bírálják el a köztárasági elnökhöz intézett kegyelmi kérvényét. Az egészségi állapotáról szólva a vállalkozó beszámolt arról, hogy magas a vércukra és ingadozik a vérnyomása. A börtönbevonulás előtt a napi feladatokat igyekezett átadni családtagjainak. Leültetése, mint Stadler elmondta a Magyar Hírlapnak, 70 ember munkáját érinti. Ha nem kap kegyelmet, ezek az emberek munka nélkül maradhatnak. Gyermekeinek édesanyja és testvérei segítenek majd.

Az akasztói vállalkozót különösen nagy kárt okozó csalásért ítélték el. Négy év és hat hónap fogházbüntetést kapott, melybe beleszámították az előzetes letartóztatás idejét, ezlért 22 hónapja maradt hátra. A Legfelsőbb Bíróság ítélete enyhítette a Bács-Kiskun megyei Bíróság korábban hozott döntését. Az enyhítést a bíróság az üzletember megromlott egészségi állapotával indokolta, valamint azzal, hogy Stadler már majdnem tíz éven keresztül volt büntető eljárás hatálya alatt.