Két kommandós megsérült a Somogy megyei Gyékényes határában, amikor társaikkal együtt el akartak fogni egy fegyverkereskedelemmel gyanúsított határőrt. A férfi a felszólítás ellenére sem adta meg magát és kocsijával a kommandósok közé hajtott. A határőrök végül a lakásán fogták el.

A berzencei átkelőhelyen útlevélkezelőként dolgozó határőrt hazafelé menet próbálták elfogni. A kommandósok egy személyautóval megállásra akarták kényszeríteni a határőr kocsiját, ő azonban kikerülte az akadályt és a rendőrök közé hajtott. A menekülő határőr két kommandóst elsodort. Mindketten könnyebb sérülést szenvedtek. A rendőrök nem sokkal később a lakásán fogták el a férfit. A házkutatásnál két engedély nélkül tartott vadászfegyver és lőszer került elő.

A két fegyver közül az egyik német a másik osztrák gyártmányú. Az egyikből kiköszörülték a gyártási számot. A nyomozás eddigi adatai szerint feltételezhető, hogy a határőr fegyverkereskedelemmel foglalkozott. A nagykanizsai határőr-igazgatóság állományába tartozó zászlóst a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.