Õrizetbe vették azt a betörőt, akit a kifosztott sértett segítségével kaptak el a rendőrök Debrecenben – jelenti a HavariaPress.

A rendőrségen szerdán reggel jelentette be a károsult, hogy ismeretlenek törtek be hozzá, és miután feldúlták a lakását, műszaki cikkeket illetve ékszereket vittek el tőle. A betörő egy teraszajtó befeszítésével jutott be a lakásba. Amint a károsult ezt észrevette, a feltört ajtón át kinézett a kertbe, ekkor vette észre az elkövetőt, amint zsákmányával a kezében épp a kerítésen próbált átmászni. A károsult a férfi után eredt, és a kiérkező rendőrökkel együtt sarokba szorította a tolvajt. Az elkövető egyébként menekülés közben többször azzal fenyegette meg üldözőjét, hogy leszúrja egy csavarhúzóval, ha megpróbálja feltartóztatni.

Az őrizetbe vett 28 éves debreceni férfi nem volt ismeretlen a város rendőrei előtt. Õt ugyanis a bíróság már több alkalommal ítélte jogerősen letöltendő szabadságvesztésre, vagyon elleni bűncselekmények illetve súlyos testi sértés bűntette miatt. A mostani ügyben rablás alapos gyanúja miatt indult eljárás a visszaeső férfi ellen. A rendőrök előterjesztést tettek az előzetes letartóztatására is.