A Fővárosi Főügyészség az Országos Rendőr-főkapitányság jelentésének ismeretében dönt majd arról: szükség van-e további lépésekre annak kapcsán, hogy Princz Gábor gyanúsítottként előbb ismerhette meg a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) jelentését, mint a Postabank-ügyben a nyomozást felügyelő ügyész.

A Kehi-jelentés a Postabank működésének 1998 nyarát követő, Princz Gábor elnök-vezérigazgató távozása utáni konszolidációs időszakára vonatkozik, ezért nem is képezi a gyanúsítás tárgyát. Így pedig feltehetően nem is szükséges a jelentés ismerete Princz Gábor védelmének ellátásához.

A főügyészség választ vár arra is, miként történhetett meg az, hogy Princz Gábor, illetve védője két órával azután kézbe vehette a dokumentumot, hogy az a rendőrség birtokába került. Ugyanakkor a Postabank-ügy nyomozásának fokozott felügyeletét ellátó fővárosi főügyészségi ügyésznek erre még további öt napot kellett várnia.

Szakértők szerint aggályos lehet az a körülmény is, hogy a Kehi jelentése szolgálati titok, ám annak tartalmát a gyanúsított és védője az elektronikus, illetve írott sajtó elé tárta.

Borbély Zoltán ügyészségi szóvivő közölte: a Fővárosi Főügyészség az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságától az iratbetekintés körülményeire vonatkozóan várja a jelentést, és annak ismeretében dönt majd az esetleges további intézkedésekről.