Három évre enyhítette a Fővárosi Bíróság annak az ügyvédnek a büntetését, aki fiktív cégek nevében vett fel mezőgazdasági exporttámogatást.

Az ítélet szerint az ügyvéd korábbi adóhivatali ismeretségeit kihasználva 1994 és 1995 során nem létező cégek számára vett fel támogatásokat. Az ügyvéd azt használta ki, hogy ebben az időszakban az állam ily módon is elő kívánta mozdítani a mezőgazdasági termékek exportját. Az exportszerződést kötő cégek ezért a szerződés bemutatása ellenében a vételárral arányos összeget kapták támogatásul.

A bírósági eljárás kiderítette, hogy az ügyvéd a támogatási kérelmeket az adóhivatal központi iktatását megkerülve, egy ott dolgozó ismerősének adta át. Az ügyvédet korábban első fokon 4 év letöltendő börtönbüntetésre és három év közügyektől való eltiltásra ítélték. A másodfokon eljáró bíróság a hétfői tárgyaláson az enyhítés kihirdetése mellett is hangsúlyozta az ügyvéd közszereplői felelősségét. A per elsőrendű vádlottját jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének hat rendbeli bűntettével vádolták. Az elsőfokú bíróság még különösen nagy kárt okozó csalással is vádolta az ügyvédet. Ez a pont azonban a másodfokú tárgyaláson már kikerült a vádak közül. A Fővárosi Bíróság hétfői ítélete még nem jogerős.