Ismeretlen tettesek horogkeresztet festettek kedden késő este Tordai Péter a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökének gépkocsijára.

Tordai Péter elmondta: üzleti megbeszélése volt kedden este a főváros II. kerületében egy étteremben, s a másfél-két órás program végeztével azt tapasztalta, hogy mintegy 80 centiméteres nagy horogkeresztet festettek az étterem előtt parkoló személyautójára.

A rendőrség Tordai Péter értesítése nyomán nagyon gyorsan a helyszínre érkezett. A tűzszerész szakértők megvizsgálták, hogy a – valószínűleg szórópalackkal a gépkocsira fújt – horogkereszten kívül a tettesek nem követtek-e el más, esetleg veszélyt jelentő rongálást az autóban; nem helyeztek-e el esetleges robbanószerkezetet.

  • A friss festést oldószerrel jórészt el lehetett távolítani, az autó használható, de nagyon sajnálatos, hogy 2003-ban, szinte az Európai Unióba belépésünk előestéjén a gyűlöletkeltésre, a megfélemlítésre irányuló ilyen eset előfordulhat Budapest utcáin – mondta a Mazsihisz elnöke.