Előzetes letartóztatásba helyezték a közelmúltban felfedezett okmánybélyeg-hamisítási ügy két újabb gyanúsítottját – értesült a HavariaPress. A bíróság az előzetes letartóztatás elrendelésekor figyelembe vette, hogy a gyanúsítottak önként jelentkeztek a hatóságok előtt, ezért nem áll fenn a szökés és elrejtőzés veszélye.

A széles elkövetői kör és a hamisítók összehangolt akciói miatt tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak a még szabadon lévő társaikkal összebeszélnek és veszélyeztetik az eljárás eredményességét. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak cselekménye alkalmas lehet bűnszövetségben, nagy értékre, folytatólagosan elkövetett bélyeghamisítás bűntettének megállapítására. A két férfi ellen egyelőre bélyeghamisítás bűntettének alapos gyanúja miatt indult eljárás.

Mint ismert, az okmánybélyeg-hamisítási ügy egyik első gyanúsítottját – egy budapesti ügyvédnőt – még a múlt héten vették őrizetbe. A rendőrség gyanúja szerint az ügyvédnőnél futottak össze a hamisítási ügy szálai. Az ügyvédnő két társával együtt azóta már előzetes letartóztatásba került. Az ügyben összesen mintegy 500 személy kihallgatása várható, egy részük várhatóan gyanúsított lesz. A Belügyminisztérium irattárában, illetve az ország több megyéjében felfedezett hamis okmánybélyegek kiváló minőségűek, még UV nyomat is szerepel rajtuk. Az eddigi adatok szerint a bíróságokon és az okmányirodákon fellelt bélyegek ugyanonnan származnak.