Az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága megszüntette Földi László ellen azt a nyomozást, amelyet jogosulatlan adatkezelés ügyében indított a Defend Kft. volt ügyvezetője ellen – közölte az ORFK Kommunikációs Osztályának helyettes vezetője. Németh Lajos elmondta: a jogtalan adatkezelés miatt indított nyomozásban többen voltak érintettek; valamennyiük esetében megszüntették az eljárást.

Németh Lajos közlése szerint az SZBEI azzal az indokkal szüntette meg a nyomozást, hogy a Büntető törvénykönyvbe a nemrég történt módosítással olyan kitétel került: jogosulatlan adatkezelést csak akkor valósít meg valaki, ha azzal jelentős érdeksérelmet okoz bárkinek is. Földi László és a többi gyanúsított esetében ez a kitétel nem állt fenn – jelezte.

Az ORFK tavaly november 14-én tartott sajtótájékoztatóján elhangzott: az APEH egyik főosztályvezetőjét jogosulatlan adatkezeléssel gyanúsítják, továbbá látókörbe került egy, a rendőrség kötelékébe tartozó személy is annak kapcsán, hogy 2001-ben a Defend Kft. két munkatársa a Magyar Fejlesztési Bank megbízásából 84 esetben 189 személyre vonatkozóan adatokat gyűjtött.