A BSA Magyarország április 1-30. között öt észak- és kelet-magyarországi megyében – Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Heves és Nógrád megyében – folytatja a 2003-as Tűzszünet kampányát.

A BSA célja, hogy az adott megyékben felhívja a figyelmet az illegális szoftverhasználat veszélyeire, és tájékoztassa a felhasználókat szoftvereik legalizálásának feltételeiről. A BSA 30 napot biztosít minden vállalatnak szoftver-nyilvántartása rendezésére, belső ellenőrzés végrehajtására és a szoftverlicencelés terén esetleg észlelhető rendellenességek orvoslására. A BSA elsődleges célja nem az, hogy büntetőeljárásokat kezdeményezzen, hanem az, hogy felvilágosítsa a felhasználókat a nem jogtiszta szoftverek használatából származó különböző gazdasági, jogi és társadalmi kockázatokra, és hogy segítséget nyújtson nekik szoftvereszköz-állományuk kezeléséhez.

A BSA Magyarország a 2003-as kampányát a négy dunántúli megyében kezdte. A Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében lezárult Tűzszünet kampány tapasztalatai szerint a vállalkozások pozitívan reagáltak a kiküldött levelekre. A visszajelző vállalatok kérésére a BSA meghosszabbította a türelmi időszakot. A türelmi időszak letelte után a BSA az adott régiókban több tucat feljelentést tett.